Witte keramische Audemars Piguet Royal Oak

Het is veilig om te zeggen dat Royal Oak momenteel een van de populairste nephorloges ter wereld is. Niemand kan dat tegenspreken, toch? Elke limited edition was vrijwel onmiddellijk uitverkocht, terwijl de wachtlijsten voor de meeste reguliere modellen varieerden van maanden tot jaren. Binnen de Royal Oak-familie is de complicatie om de eeuwigdurende kalender te hebben, en binnen de nep-Royal Oak eeuwigdurende kalenderfamilie is het horloge om de zwarte keramische versie te hebben. Dit is het geval sinds de lancering in januari 2017 en de vraag is niet of nauwelijks gedaald. U kunt zich dus voorstellen hoeveel aandacht de Associated Press trok toen eerder dit jaar werd aangekondigd dat het horloge van wit keramiek zou zijn.replica replica horloges
Het was juni toen ik voor het eerst over dit horloge hoorde, maar ik zag er pas een paar weken geleden een in het metaal in New York City. Ik moet zeggen, toen ik de doos uitpakte en eruit haalde, had deze ongeveer net zo’n “wauw” -factor als elk horloge dat ik in de recente herinnering heb gezien. Ik bedoel, het is een helderwitte, volledig keramische Royal Oak met een QP-kaliber erin. Als het niet gaat om de “wauw” -factor, heb ik helemaal geen idee wat het doet.
Ik herinner me dat ik verrast was door twee dingen toen ik een paar jaar geleden voor het eerst de zwarte keramische Royal Oak QP probeerde: 1) Het is superlicht. 2) De afwerking op het keramiek is krankzinnig. Wat de witte versie betreft, is nummer één nog steeds waar. Je pakt het horloge op en je bent een beetje geschokt dat het niet meer weegt. We hebben het niet over Richard Mille kwarts tourbillonlicht, maar het voelt superlicht aan, ook al vergelijk je het met een vergelijkbaar stalen model. Wat dit betekent is dat dat 41 mm horloge echt comfortabel draagt, zelfs met die volle armband.
Voor sommigen is dat een deel van de aantrekkingskracht van een horloge van wit keramiek – het ziet er monolithisch uit, alsof de pure kleur gewoon om je pols zweeft. Voor anderen willen ze tabellerende expertise aan het werk zien. Het is een kwestie van smaak. Maar goed, je basis is gedekt, toch?
Als aanvulling op het witte keramiek is er een prachtige blauwe wijzerplaat en een witte wijzerplaat. Dit is een blauwe schaduw die ik niet denk te hebben gezien bij de AP replica. Er zit een vleugje grijs in en het heeft een koele, staalachtige kwaliteit waarvan ik denk dat het heel goed werkt met het wit. Een helderblauw of oververzadigd blauw kan er hier te hard uitzien, waardoor de rest van het horloge wordt overweldigd. Die weeknummerindicator rond de rand van de wijzerplaat irriteert me nog steeds, maar wat dan ook.
Een ding dat het vermelden waard is, is dat er twee delen van dit nephorloge zijn die niet van wit keramiek zijn: de achterkant van de kast en de vouwsluiting voor de armband. Dit is standaard bij de meeste keramische horloges omdat de kleine bewegende delen in de band niet van keramiek kunnen zijn en het gemakkelijker is om een volledige waterdichte afdichting met metaal te bereiken. In theorie veroorzaakt de gesp geen merkbare slijtage aan de onderkant van de witte keramische armband, maar ik geef toe dat als ik een gesp om mijn pols droeg, ongeacht hoe lang het duurde, ik me er nog steeds zorgen over zou maken.

Comments are closed.