Verbazingwekkende Replica Panerai Luminor Bronzo PAM 968

Wat de replica Panerai-verzamelaars betreft, zijn de zeldzame bronzen horloges van het merk altijd zeer gewaardeerd – vooral omdat ze alleen ooit ter beschikking werden gesteld aan goed verbonden Paneristi en niet aan het grote publiek. De replica horloges van Panerai breekt met die traditie door een nieuw Luminor Bronzo-duikhorloge te leveren, met elk vijf exemplaren die elk kwartaal worden gelanceerd.pane-077416_02
Gerangschikt op 47 mm, wat tegenwoordig enigszins uit de mode kan worden beschouwd, is de nieuwe PAM 968 Bronzo een erfenis van de originele XL-maat van het van een militair afgeleide duikhorloge. Maar de nep Panerai wordt letterlijk groot met dit stuk en verklaart dat het ‘zeldzaam, iconisch en taai’ is en ‘alleen voor helden’.
De nieuwe Luminor Bronzo PAM 968 kenmerkt zich door een keramische omlijsting, waardoor de koperzware legering een moderne make-over krijgt en wordt aangedreven door de automatisch kaliber P. 9010 beweging. Het kaliber P. 9010, volledig in eigen huis ontwikkeld door de nep Panerai Manufacture in Neuchâtel, heeft centrale uren en minutenwijzers, een wijzerplaat van een kleine seconde om 9 uur en de datum om 3 uur.
Bronze, dat Panerai in 2011 voor het eerst gebruikte voor een duik nephorloge, “versterkt de verbinding van het merk met de zee, waar brons niet alleen wordt gebruikt voor zijn weerstand tegen de corrosieve elementen van zeewater,” merkt Panerai op. Trouwens, het is ook “een uniek en fascinerend materiaal dat rijpt met het verstrijken van de tijd, het verkrijgen van een patina die karakter geeft aan elk uurwerk.”
Een echt professioneel duikhorloge, de Luminor Bronzo is waterbestendig tot een diepte van 300 meter en heeft een transparante saffierkristallen achterkant. De nieuwe PAM 968 Bronzo wordt geleverd met zowel een met de hand gestikte bruine leren riem met een titanium gesp en een groene rubberen band in militaire stijl voor onderzeese avonturen.
De Italiaans-Zwitserse horlogemaker verklaart dat de release van dit indrukwekkende stuk “bewijst dat Panerai’s Laboratorio di Idee het verleden en de toekomst, technologie en ontwerp, met onberispelijke vaardigheden, kan evenaren”, en we zouden geneigd zijn het daarmee eens te zijn – zelfs als we dat kunnen Ik zie het eigenlijk niet voor ons om dit beest uit te eten.

Comments are closed.