Replica Omega Speedmaster Chronograph Limited Edition horloges

Zoals we allemaal weten, heeft Omega in 2017 de “The 1957 Trilogy” -horloge uitgebracht, inclusief remakes van drie modellen replica horloges omeg-077282_03die in 1957 uitkwamen, die bestaan uit een limited edition Omega Seamaster, Railmaster en Speedmaster, al die iconische Omega kijk hoe gezinnen dat jaar debuteerden. Het grootste deel van de limited-edition modellen van het 60-jarig jubileum zijn volledig uitverkocht, deze Omega referentie 311.10.39.30.01.001 Speedmaster’57 Chronograph 38.6mm is inbegrepen. Dus, in zekere zin, moet je je best doen om er een te vinden als je echt geïnteresseerd bent in dit horloge, hoewel het beperkte oplage-volume van 3.557 stuks niet erg klein is.
Toen ik het Speedmaster’57 Chronograph “1957 Trilogy” horloge besprak, vroeg ik me af “zou ik liever dit horloge of het origineel uit 1957 hebben?” We weten dat de goedkope replica horloges geen één op één exemplaar van elkaar zijn, maar Omega heeft deze limited edition “hommage” ontworpen op een manier die de meeste vintage re-release horloges niet krijgen. Wat meer is, hoewel het niet precies hetzelfde is, voor degenen die de meest moderne Speedmaster-ervaring met de ’57-look willen, is de Omega referentie 331.10.42.51.01.002 Speedmaster ’57 Co-Axial Chronograph 41.5mm horloge een redelijk goede keuze ook.
Mijn favoriete verhaal over dit Speedmaster 1957 Trilogy-horloge is hoe Omega de zaak heeft gemaakt. Ze hebben in wezen een 3D-scan gemaakt van het originele Speedmaster-horloge dat was gebaseerd op stukken die het merk heeft in het Omega-museum aan de overkant van de productie in Bienne. Omdat Omega geen originele schema’s uit de jaren 1950 had, moesten ze de creatie van de nieuwe cases baseren op de oude met behulp van dit type modelleringstechnologie. Ze ontdekten dat een van de interessante dingen was dat alle Omega-logo’s op de horloges verschillend waren. In feite zijn er vijf Omega-logo’s op het horloge en geen daarvan is exact hetzelfde. De reden is dat er in de jaren vijftig geen specifieke dimensiespecificatie was voor het logo. Omega gebruikte verschillende leveranciers om zijn horlogeonderdelen te produceren. Daarom tekende elke leverancier min of meer het Griekse omega-letterlogo zelf, waardoor elk van de logo’s op het horloge net een beetje anders was. Maar Omega zelf besefte dit duidelijk niet eens totdat ze de scan deden.
Naar mijn mening hebben de verschillende logo-formaten dit 60-jarig jubileummodel gehaald, wat ook bijdraagt aan het karakter. Het modernste deel van het horloge is de armband, die het welkome micro-adjust-systeem van Omega bij de inzet omvat. Replica Omega is nog niet zo goed als de Rolex op de stalen armbandafdeling, maar het voelt zeker een stuk duurzamer en beter gemaakt dan originele horlogearmbanden uit 1957. Als u een “vintage heruitgifte” -horloge als dit kiest ten gunste van het werkelijke originele model dat duidelijk meer nostalgisch is, is een van de grootste redenen hiervoor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Als je de armband wilt veranderen in een riem, dan kan dat – maar let op de niet-standaard riembreedte van 19 mm.
Persoonlijk denk ik dat het meest verbazingwekkende van de Omega Speedmaster-case de roman en modern was toen deze voor het eerst werd uitgebracht. Het heeft nog steeds veel van de kenmerken van een modern horloge meer dan 60 jaar later en zag er op dat moment waarschijnlijk nogal futuristisch uit. De Speedmaster was het eerste horloge met een tachymeterschaal op de ring van een horloge versus op de wijzerplaat. Tegenwoordig, hoewel niemand de snelheidsberekeningsfunctie van de tachymeter op de Speedmaster of andere nephorloges gebruikt, zijn dergelijke ontwerpelementen zo iconisch dat ze niet los kunnen worden gezien van het thema van de racehorloge.
We weten allemaal dat, hoewel de Speedmaster het grootste deel van zijn huidige bekendheid als de “Moonwatch” verwierf, de Speedmaster, voordat hij naar de ruimte ging, werd ontworpen voor het circuit en andere voertuigtijdmetingen, zoals de naam al aangeeft. Het was tien jaar nadat de Speedmaster oorspronkelijk was uitgebracht dat hij dienst ging doen als astronautenwacht. De populairste Speedmaster replica-horloges van vandaag hebben een ander uiterlijk en gevoel dan de “brede pijlknop” van deze originele modellen. Ik vind zowel de naaldhand als de pijlhand-look van de Speedmaster gelijk, omdat ze elk hun eigen gevoel van persoonlijkheid en purpos psb124e overbrengen. Voor de Speedmaster ’57 Trilogy-horloge gaf Omega het natuurlijk een beetje een verouderde look die sommigen ‘faux patina’ noemen.
Als u geïnteresseerd bent in een vintage re-release horloge, weet u zeker waarom de vintage horloges tegenwoordig zo populair zijn. Verkleurde wijzerplaten en lume kleuren maken daar zeker deel van uit. De kleuren zien er eigenlijk best mooi uit, de vervaagde zwart / grijze wijzerplaat en crèmekleurige “vintage lume” betekent zeker het teken van mode. Mis ook het gewenste aangebrachte stalen Omega-logo (in tegenstelling tot een gedrukt logo) op de wijzerplaat niet.
Voor de maat is deze 1957 Trilogy Speedmaster Chronograph ontworpen om 38,6 mm breed te zijn, dezelfde afmetingen als het origineel. Ten eerste vond ik het te klein, maar de dikke armband en chronograaf pushers

Comments are closed.