Populaire Rolex GMT-Master II Root Beer

Toen Rolex in 2018 zijn bijgewerkte Root Beer-bezel uitbracht, werd de bewondering van verzamelaars voor dit unieke uurwerk echt nieuw leven ingeblazen. Om te beginnen hadden we al meer dan tien jaar geen Root Beer GMT gezien en hoewel het nooit het meest populaire GMT-model was onder verzamelaars, werd het gewaardeerd om zijn unieke esthetiek en het stempel dat het op de collectie achterliet. Dus toen replica Rolex de Root Beer Bezel in 2018 opnieuw introduceerde, waren velen geschokt toen ze de terugkeer zagen.
Natuurlijk is de nieuwe Rolex GMT-Master II Root Beer ref. 126711CHNR is de 21e eeuw binnengebracht met enkele hoognodige updates. De tweekleurige configuratie van goud is vervangen door roestvrij staal en Everose-goud voor een warmere en modernere look. Bovendien is de in twee richtingen lopende keramische ring nu zwart en bruin met verzonken Everoe gouden cijfers, in plaats van half bruin en half goud en gemaakt van geanodiseerd aluminium zoals alle vorige iteraties.
Met dit in gedachten is de grootste en meest opvallende upgrade van de ring het gebruik van Rolex’s eigen keramisch materiaal, dat het merk Cerachrom noemt. Als je kijkt naar enkele van de eerdere wortelbier-omlijstingen gemaakt van aluminium, kun je zien dat veel van hen in de loop der jaren last hebben gehad van krassen en vervaging. Door dit nieuwe, ongelooflijk duurzame en lichtbestendige keramische materiaal voor de ring te gebruiken, kon een nep Rolex-horloge ervoor zorgen dat deze warme kleuren min of meer http://www.kopenreplica.nl/ voor onbepaalde tijd meegaan. De tweekleurige Root Beer-ring van keramiek is ook opmerkelijk omdat het buitengewoon moeilijk te vervaardigen is. Rolex had gewoon kunnen kiezen voor een volledig bruine Cerachrom-bezel, dus de moeite om terug te keren naar een tweekleurige bezel, maar in modernere kleuren en materialen, is zeker opmerkelijk.
Ook de wijzerplaat heeft een broodnodige upgrade gekregen. In plaats van een bruine zonnestraal zoals voorheen, is de wijzerplaat glanzend zwart met Everose-gouden markers aangebracht en gevuld met lichtgevende blauwe Chromalight-helderheid. Natuurlijk zijn de handen van Mercedes er nog, maar deze zijn nu ook gemaakt van Everose-goud en behandeld met Chromalight. Terwijl sommige mensen het inherent retro gevoel van de warmbruine wijzerplaat op de oude Root Beer GMT waarderen, geeft de glanzend zwarte wijzerplaat op de nieuwe 126711CHNR-referentie het horloge zeker een modernere algehele look.
Het is een horloge om te zien, want bruin is nog steeds een onwaarschijnlijke kleur op een horloge. Maar door de combinatie met de gelakte zwarte wijzerplaat en het warme 18k Everose-goud voelt het moeiteloos strak en modern aan. Natuurlijk is het mogelijk om over jaren terug te kijken op deze Ref. 126711CHNR en verwonder je erover. De 126711CHNR heeft dezelfde vintage-esthetiek die we zijn gaan associëren met de Ref. 1675/3. Het vertegenwoordigt echter de klassieke Root Beer GMT-Master in echte moderne stijl, en het is een ander voorbeeld van hoe Rolex vooruit blijft gaan en innoveren zonder het verleden te vergeten.

Comments are closed.