Nieuwe modellen worden lid van de replica Panerai Luminor Due-collectie

Terwijl vastberaden Panerai-enthousiastelingen hun oppositie hebben geuit tegen de verminderde waterdichtingsgraad van Luminor Due, gaat de Luminor-groep helemaal uit met een reeks slankere en meer gepolijste modellen. Panerai replica heeft onlangs zes nieuwe Luminor Due-modellen aangekondigd, evenals een nieuwe campagne om de line-up te verbeteren.
Slechts drie jaar geleden verwelkomt de Luminor Due-collectie al een nieuwe beweging in de vorm van in-house Calibre P.900. Het automatische Calibre P.900 meet een slank profiel van 4,2 mm en is een van de dunste bewegingen van Panerai tot nu toe. De nieuwe beweging biedt de replica-horloges met een gangreserve van 72 uur en biedt uur- en minutenwijzers in het midden, een sub-wijzerplaat met lopende seconden en een datumvenster. Hoewel het niet volledig is vermeld, zou het niet verwonderlijk zijn als de productie Calibre P.900 eindelijk de plaats inneemt van het huidige Calibre OP XXXIV – een Richemont “groepsbeweging” – over alle tijd / datum Panerai Luminor Due-modellen.
De eerste twee van de zes nieuwe nep Panerai Luminor Due-modellen die we hier bekijken, zijn PAM00926 en PAM00927. Beide modellen zijn voorzien van geborsteld titanium behuizingen, donkerblauwe sunburst wijzerplaten en marine alligatorriemen met beige stiksels.
We richten ons echter op de nieuwe Panerai Luminor Due PAM01043- en PAM01046-modellen met gepolijste roestvrijstalen kasten en witte wijzerplaten. Hoewel de wijzerplaten dezelfde tijd / lopende seconden / datumindeling hebben als de eerder genoemde titaniummodellen, hebben PAM01043 en PAM01046 in plaats van de sandwich wijzerplaat de zogenaamde “worst wijzerplaat” die wordt gekenmerkt door geschilderde lichtgevende indexen die boven de wijzerplaat uitsteken oppervlakte. De beige gekleurde Super-LumiNova-indexen worden verder benadrukt door zwarte contouren.
De 38 mm PAM01043 wordt geleverd met een taupe lederen band, terwijl de 42 mm PAM01046 wordt geleverd met een donkerbruine lederen band. Aangezien echter alle zes van deze nieuwe Panerai Luminor Due-modellen het praktische snelspansysteem hebben, is het wisselen van bandjes net zo eenvoudig als Uno, Due, Tre. Een solide roestvrijstalen achterkant van de behuizing zit boven de binnenkant van de Calibre P.900.
Met een diameter van 45 mm is de PAM00964 niet alleen groter dan de rest van de nieuwe Panerai Luminor Due-modellen, maar ook complexer. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Panerai Luminor Due GMT een tweevoudige tijdversie uitgerust met een 24-uurswijzer. Trouwens, de blauwe sunburst-wijzerplaat is ook de thuisbasis van een A.M./P.M. indicator, een gangreserve-weergave en een datumvenster.
Het contrast met de gouden kast is dezelfde witte wijzerplaat met geverfde beige Super-LumiNova zoals de stalen modellen hierboven beschreven, maar met gouden wijzers. Bovendien bevat de Goldtech Luminor Due in plaats van een solide achterkant, een saffiervenster voor een zicht op Calibre P.900.
Het is duidelijk dat de Luminor Due nu een van Panerai’s kerncollecties is en trots naast de Luminor, Radiomir en Submersible zit. En hoewel het niet dezelfde duikbestendige waterbestendigheid heeft als andere replica Panerai-horloges, zou dat niet zo’n probleem moeten zijn, omdat de Luminor Due duidelijk meer soiree is dan onderzeeër.

Comments are closed.