Luxe Breguet Marine Replica horloge op de pols

replica horlogesVandaag zullen we het hebben over een volledig opnieuw ontworpen replica van Breguet Marine, een lijn waarvan ik denk dat hij comfortabeler past in de Breguet-vouw met een nieuwe look dan eerdere iteraties. Het pakt en loopt met enkele ontwerpcodes die we vorig jaar hebben gezien. Het was een ongelooflijk gecompliceerd pratend stuk van een nephorloge dat werd geleverd met een zichtbare camera voor de vergelijking van tijd bovenop een tourbillon, evenals een eeuwigdurend kalenderbeeldscherm.
Alleen al terugblikkend, heb ik het gevoel gehad dat de replica Breguet Marine behoorlijk hard heeft gestaan in de line-up van Breguet sinds het oorspronkelijk werd toegevoegd aan de collectie in 1990. Liefhebbers hebben de neiging om naar Breguet te gaan voor klassiek vormgegeven polshorloges met ontwerpen die geïnspireerd zijn door even klassieke zakhorloges van de late 18e en vroege 19e eeuw.
De Breguet Marine vindt zijn oorsprong terug in een tijd dat de replica Breguet scheepvaart-chronometers leverde aan de Franse Koninklijke Marine. De reputatie van Breguet als horlogemaker en marketeer wordt terecht als legendarisch beschouwd door de hedendaagse community voor het verzamelen van horloges.
Als het vlaggenschip sporthorloge van Breguet, biedt de nieuwe Marine een groot, robuust formaat en een zeer sportief nieuw ontwerp, terwijl het op zinvolle manieren knikt naar de geschiedenis van het bedrijf en zijn eigen vaardigheden. De Breguet is immers het eerste horlogemerk binnen de line-up van de Swatch Group, dus een mooi luxe horloge met veel aandacht voor detail is wat verzamelaars mogen verwachten van de nieuwe Marine. Ik denk dat Breguet deze belofte waarmaakt op de meeste belangrijke gebieden.
Een van de opmerkelijke aspecten van de nieuwe Marine is de aantrekkelijke handguimschijf, een prachtige knipoog naar de geschiedenis van Breguet en zijn hedendaagse vaardigheden. Breguet exploiteert tientallen antieke rozenmotoren in een speciale afdeling voor deze antiquarische vorm van decoratieve kunst. Maar de wijzerplaat van de marinier draagt niet het gebruikelijke herhalende geometrische patroon dat men typisch associeert met guilloché. Integendeel, het is een afbeelding van een reeks golven die min of meer willekeurig op de gouden wijzerplaat zijn neergezet.
Breguet heeft getekend op Caliber 777A, een moderne automatische beweging die trilt op 4Hz (28.800 vph) en meer dan 50 uur gangreserve biedt om de nieuwe Marine van stroom te voorzien. De huidige line-up van de replica Breguet Marine 5517 is er in drie verschillende metalen, twee kostbare en één niet, en de keuze van een rubber- of alligatorriem. Ik bracht mijn week door met een witgouden versie die op een leren band terechtkwam – maar ik wou dat ik achteraf de rubberen riem had aangevraagd, aangezien ik de look van dit replica horloges op rubber verkies. Degene die Breguet maakt voor de marinier is eigenlijk fijn bewerkt, nog veel aantrekkelijker, maar het hoge sier lijkt me een beetje uit de pas met de geest van een nautisch thema nephorloge.

Comments are closed.