Het onderscheid van replica prachtige Rolex Daytona en Rolex Daytona

replica horlogesNadat Rolex de nieuwste versie van de roestvrijstalen Daytona heeft gelanceerd, is er meer dan twee jaar geleden. Rolex veranderde het uiterlijk van de stalen Daytona van de nieuwe editie vanwege de nieuwe rand. In vergelijking met de Rolex Daytona 116500 en Daytona 116520 onderzoeken we hier of de keramische of stalen omlijsting de betere optie is voor de bekende chronograaf.
In totaal zijn er drie generaties nep Rolex Daytona geweest. De eerste generatie, geproduceerd van de jaren 1960 tot de jaren 1980, waren handmatige Daytona horloges met viercijferige referentienummers. Zowel metalen randen als acrylringen werden in deze generatie aangeboden. Bijvoorbeeld de Daytona-ref. 6239 was voorzien van een gegraveerde metalen rand en een zwarte acrylaatrand voor de tegenhanger van de Daytona ref. 6241.
In 1988 bracht Rolex de tweede generatie van de Daytona uit, de eigen chronograafcollectie van het bedrijf draaide op automatische kalibers gebaseerd op de beroemde Zenith El Primero-beweging in die tijd. Wat het ontwerp betreft, werden de nieuwe automatische Daytona-horloges alleen geleverd met metalen randen, in staal of goud.
Eindelijk, de derde generatie van de Daytona maakte zijn eerste verschijning in 2000, aangedreven door een interne Rolex automatische chronograaf beweging voor de eerste keer. Net als de vorige generatie, werd de nieuwe serie Daytona-chronografen tot 2011 uitgerust met metalen randen. Rolex presenteerde in dat jaar de eerste Daytona (een Everose-model) met een Cerachrom keramische rand. Sindsdien heeft Rolex de hoogtechnologische keramische omlijsting gecombineerd met de meeste van de verschillende metalen opties die beschikbaar zijn in de Daytona-serie. Het staal Daytona was de laatste editie die werd geüpgraded en de tweekleurige Daytona blijft de enige versie zonder de optie van een keramische omlijsting.replica horloges
Het zou een understatement zijn dat de roestvrijstalen Daytona-ref. 116500LN met de zwarte Cerachrom keramische omlijsting werd met groot enthousiasme aangekondigd in 2019. Het was de meest populaire horloge van het jaar en is nog steeds een van de meest begeerde moderne Rolex replica horloges die moeilijk verkrijgbaar zijn. Niettemin, toen het werd geïntroduceerd, ontstond er een beetje verdriet, aangezien het de handtekening was van de 16-jarige productie van de roestvrijstalen Daytona-ref. 116520, wat een van de meest populaire luxe chronografen van zijn tijd was.
Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen de Daytona 116500 en de Daytona 116520, van de stalen 40 mm Oyster-kast met de vastgeschroefde chronodrukkers en de opwindkroon, de stalen Oyster-armband, de keuze voor een zwarte of witte wijzerplaat en de huis Calibre 4130 beweging, maakt de andere bezel een groot verschil met betrekking tot het ontwerp.
Van deze twee stukken is de Daytona 116520 het meer casual ogende en sportievere chronograaf horloge. Het monochrome uiterlijk van de bijpassende stalen kast, stalen omlijsting en stalen armband is een klassieke combo. Ook al was het een luxe horloge, de ref. Van Daytona. 116520 zou zeker kunnen worden beschouwd als een dagelijks horloge dat eenvoudig, praktisch en comfortabel is voor dagelijks gebruik.
Aan de andere kant geeft de zwarte keramische rand een formele touch aan de Daytona 116500, net als een blazer op een T-shirt gooien om hem aan te kleden. Hoewel keramiek een moderne toevoeging is aan luxe replica horloges, is de Daytona ref. 116500LN pronkt met een retro sfeer (vooral met de witte panda-wijzerplaat) lijkt op vintage Daytona-horloges met zwarte acrylbehuizingen.
Een groot voordeel van Cerachrom is dat het bestand is tegen krassen (en vervaging) in tegenstelling tot een metalen rand, die in de loop van de jaren veel krassen kan oplopen. Maar het is vrij duur om te vervangen als de Cerachrom-rand is beschadigd sinds een val of een harde klop, enzovoort.
Kortom, beide stalen Daytona-chronograafmodellen zien er prachtig uit. Als je van een iets casualer exemplaar houdt, is de stop-productie-editie Daytona 116520 een goede optie. Als je een vintage geïnspireerde chronograaf wilt dragen, is de nieuwere Daytona 116500LN misschien een betere keuze voor jou.

Comments are closed.