Gefabriceerde interne Rolex materialengids

Wat uurwerken en horloges betreft, “door uzelf gemaakt” is een naam die een belangrijke rol speelt in de hele branche. Wanneer horloges in eigen beheer worden gemaakt, hebben bedrijven vaak meer controle over het ontwerp- en productieproces. Hoewel veel bedrijven hun eigen sport produceren, is Rolex een van de weinige die het label ‘in-house’ verder brengt, en er zijn eigenlijk veel gepatenteerde Rolex-materialen die het merk volledig in eigen huis produceert. horloges
Rolex bezit en exploiteert een eigen gieterij die alle legeringen van goud, platina en roestvrij staal produceert die in haar horloges worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het materiaal buiten het horloge constant wordt blootgesteld aan de lucht, alleen met het hoogste niveau van kwaliteit en duurzaamheid.
Tegenwoordig gebruikt de overgrote meerderheid van fabrikanten 316L roestvrij staal voor hun horloges; Rolex gebruikt nu echter uitsluitend een specifieke mix van 904L roestvrij staal – officieel bekend als Oystersteel, dat harder en corrosiebestendiger is vanwege de hogere niveaus van chroom, molybdeen, nikkel en koper. Net als de speciaal ontworpen gouden legeringen van Rolex, wordt Oystersteel volledig in eigen huis vervaardigd om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de onberispelijk hoge normen van het merk. breitling
Deze zeer gespecialiseerde gepatenteerde Rolex-materialen variëren van zeer duurzame keramische verbindingen tot speciaal samengestelde lichtgevende verf. Naast de metaallegeringen waaruit de buitenkast en armbanden van zijn replica horloges bestaan, creëert Rolex ook een aantal technologisch geavanceerde materialen die zowel binnen als buiten zijn horloges worden gebruikt.
Een van de meer opvallende Rolex-materialen is de blauwe lichtgevende verf die op de wijzers wordt gebruikt en uurmarkeringen van veel nieuwere replica Rolex horloges. In 2008 kondigde Rolex zijn eigen gepatenteerde lichtgevende materiaal aan, bekend als Chromalight. Hoewel het een iets langere gloeitijd heeft dan zijn voorganger, was de meest opvallende verandering de opvallende blauwe gloed die het op de gezichten van veel nieuwe Rolex-modellen brengt, in plaats van de groen gekleurde gloed op oudere referenties.
De aanduiding ‘in huis’ houdt in het algemeen in dat een bedrijf dat specifieke aspect van de productie beheerst. Door de geschiedenis heen werd Rolex herhaaldelijk belemmerd door de fysieke beperkingen van beschikbare materialen. In plaats van deze beperkingen te accepteren, vond Rolex nieuwe materialen uit waarmee ze de grenzen van de tabel konden blijven verleggen.

Comments are closed.