De speciale editie van Omega Speedmaster

iwc-075941Het lijkt erop dat de inspanningen van omega om het 50-jarig jubileum van de maanlanding van Apollo 11 te benutten nog maar net zijn begonnen. De vele andere jubileumevenementen van het merk zijn bedoeld om het tijdperk van de fotografie te markeren vanwege de weliswaar indrukwekkende prestatie van het dragen van de eerste replica horloges op de maan, die op 3 juli een nieuwe tentoonstelling sponsort in het prestigieuze grootstedelijke kunstmuseum in New York. , natuurlijk, een limited edition Speedmaster, genaamd “de eerste omega in de ruimte”: de Met-editie.
Het horloge van $ 5.200 is alleen verkrijgbaar in de Met-winkel (inclusief online) en in de Omega-boetiek aan de vijfde avenue van New York. De “eerste omega in de ruimte” meet 39,7 mm: de Met-editie wordt geleverd met een opvallende rood en wit gestreepte NAVO-riem.
De band lijkt de Zwitserse vlag te eren, maar de kleuren van de Met zijn ook rood en wit. Met een horloge, zwart geanodiseerde aluminium bezel en zwarte lak wijzerplaat, het doel is om hulde te brengen aan de legendarische “Speedmaster” die astronaut Wally Schirra draagt op de Mercury Sigma 7 Mission 1962, en wordt de eerste Space Speedmaster die draagt wanneer Sigma 7 de aarde rondcirkelt zes keer.
“De eerste omega in de ruimte”: de versie van het nephorloge van het grootstedelijk museum heeft het logo van het grootstedelijk museum gegraveerd op de riem en gedrukt op een displaydoos. Hetzelfde logo is gegraveerd op de behuizing, samen met de handtekening seahorse medaille van Omega. Het werd aangedreven door een Omega Calibre uit 1861, een moderne versie van de handmatig gewikkelde beweging in het originele replica horloges.
De tentoonstelling, die loopt tot 22 september, bevat een reeks verbluffende foto’s van de maan, waaronder veel afbeeldingen van NASA-missies, waarbij omega een sleutelrol speelt. Het omvat “buitengewone visuele weergaven” van de maan vanaf de geboorte van fotografie tot op de dag van vandaag.
Muse van Apollo echter: “de maan in het tijdperk van de fotografie” is niet beperkt tot foto’s – ongeveer 170 bezoekers van het museum kunnen ook een scala aan gerelateerde tekeningen, prints, schilderijen, films, astronomische instrumenten en camera’s zien die door de Apollo worden gebruikt 11 astronauten. Hoewel het Met-logo misschien niet veel belangstelling trekt van omega-verzamelaars, is het relatief lage prijskaartje van $ 5.200 van het horloge dat wel.

Comments are closed.