2021 Montblanc’s nieuwe ‘Lime Gold’ stappen in de schijnwerpers

Als je tegenwoordig “buitenlevensstijl” hoort, denk je niet aan 19e-eeuwse lettertypen, luxe gouden kasten, kathedraalwijzers en zonbehandelde wijzerplaten. Maar er was een tijd dat het merk Minerva, dat Montblanc met al zijn technologie doordrenkte, in het begin van de 20e eeuw horloges produceerde die specifiek waren voor de verkenning van de aarde. De huidige Montblanc 1858-collectie is een moderne riff op de Minerva-geschiedenis van deze tijd.
Nu heeft Montblanc de collectie geüpdatet met een horloge gemaakt in Montblanc’s gepatenteerde goudlegering, “limoengoud”. Gemaakt van 18-karaats goud, zilver en ijzer, het heeft een subtiele groene glans die de halo-groene tinten op de wijzerplaat aanvult.
De 1858 Split Second Chronograph Limited Edition 18 draait om een ​​dualiteit. Van buiten zie je een speelse esthetiek in de groene accenten van de wijzerplaat en de groene glans van de kast. Maar het interieur zit vol met zaken. Minerva en Montblanc maken uitzonderlijke bewegingen.
Om Montblanc replica horloges grondig te waarderen, is het handig om hun geschiedenis te kennen. Minerva werd opgericht in 1886 om zich te concentreren op de productie van nauwkeurige chronograafuurwerken. In 1923 creëerde Minerva de Calibre 13-20 met een Breguet balansveer en chronograaf-aandrijfsysteem met kolomwiel. In de jaren dertig creëerde Minerva de 19-09CH en 17-29 uurwerken voor stopwatches.
Deze twee uurwerken vormden de inspiratie voor het ontwerp van het moderne Montblanc MB M16.31 uurwerk in de Montblanc 1858 Split Second Chronograph Limited Edition 18, die historisch gezien de ster van de show was als het gaat om de Montblanc 1858-collectie. Het is een lust voor het oog, met afwisselende afwerkingen en het gebruikelijke uiterlijk van een high-end zakhorloge-uurwerk van rond de eeuwwisseling, want daar is het op gebaseerd. Als je het horloge omdraait, is er een gevoel van dimensionaliteit dat van de pagina springt. De Duitse zilverkleurige bruggen bedekt met 18-karaats goud staan ​​hoog en zetten mooi de Phillips overcoil-balansveer af.
Montblanc is geworteld in de indrukwekkende horlogetraditie van Minerva, die deel uitmaakt van de kernidentiteit van het merk. Maar de toevoeging van de limoengouden kast vertegenwoordigt iets interessants en fris, wat aantoont dat Montblanc bereid is risico’s te nemen met het merk in plaats van zich alleen te concentreren op de bezadigde tradities van Minerva.
De 1858 Split Second Chronograph Limited Edition 18 is de zwanenzang van voormalig Montblanc-regisseur Davide Cerrato. Het was het laatste nephorloge dat hij ontwikkelde voordat hij het merk verliet. Nu zal Laurent Lecamp, de nieuw benoemde General Manager, het veld blijven leiden. We zijn benieuwd of de Lime Gold slechts een merkwaardig naschrift voor Cerrato is of een teken van een nieuwe richting.

Comments are closed.