2020 Verschillende soorten Patek Philippe

De Nautilus, een van de meest herkenbare vormen in de horologie en een van de meest populaire nephorloges ter wereld, vertegenwoordigt een modernere kant van Patek Philippe. De eerste Nautilus, de roestvrijstalen ref. 3700, haalde zijn stijlkenmerken uit de patrijspoort van een schip en boog zich over de passie van bedrijfseigenaar Philippe Stern voor zeilen.
 De 42 mm kast had een speciale achthoekige vorm, met convexe flanken die naar buiten gebogen waren en een scharnierende voorkant die het horloge ‘oren’ gaf aan beide kanten van de kast. De wijzerplaat had ook een zeevarende ondertoon, de horizontale striping die doet denken aan de teakhouten vlonders van een jacht. Latere referenties omvatten kleinere modellen die de maat verkleinden tot 37 mm en er werd ook een dameskwartsversie geïntroduceerd. Er werden complicaties toegevoegd, zoals maanfase- en gangreserve-indicatoren, en edelmetalen voegden zich bij de line-up.
 Geen modelnaam, maar eerder een handelsmerkcomplicatie die zijn weg vindt naar verschillende stukken, Patek was de maker van het allereerste eeuwigdurende polshorloge in 1925. Tegenwoordig zijn er meer dan twee dozijn verschillende voorbeelden in de catalogus met de complicatie, voornamelijk in de Grand Complications-serie van het merk, samen met een witgouden Nautilus, de ref. 5740 / 1G-001. Mocht je het je afvragen, een eeuwigdurende kalender is een stap boven een jaarkalender omdat het niet alleen het verschillende aantal dagen in een maand compenseert, maar ook automatisch wordt aangepast voor schrikkeljaren. De volgende keer dat een eeuwigdurende kalender handmatig moet worden gecorrigeerd, is in het jaar 2100.
 Patek Philippe wordt beschouwd als de vader van de complicatie en hun replica horloges met de functie vormen enkele van de zekerste investeringsdoelen die er zijn. Ze zijn zeker niet goedkoop, wat te verwachten is gezien de ongelooflijke hoeveelheid werk die nodig is om elke actie te ontwerpen en uit te voeren. Prijzen voor een modern model beginnen bij ongeveer $ 88.000 voor de ref. 5320G, een prachtige op art deco geïnspireerde erfenis met drielaagse nokken en gelakte crème wijzerplaat.
 Dat zijn slechts een paar aanbevelingen voor beginnende Patek-verzamelaars. Het lijdt geen twijfel dat je om je bij die rangen aan te sluiten serieuze financiële middelen nodig zult hebben, maar net als bij alle dingen, is het een kwestie van eruit halen wat je erin stopt. Er zijn weinig zekerheden in de horologie, maar een replica Patek Philippe horloge zijn waarde behouden of waarderen in de loop van de tijd is ongeveer zo dichtbij als mogelijk.
 Om de beroemde reclamecampagne van Patek Philippe te parafraseren: “je hebt Patek Philippe nooit echt in je bezit gehad, je hebt het gewoon voor de volgende generatie gehouden … Of je houdt het tenminste totdat het veel geld waard is.”

Comments are closed.